image
  • 10 Ağustos 2020 Pazartesi

Robotik akciğer kanseri cerrahisi, akciğer kanseri tedavisinde en umut verici gelişmelerden biridir. Liv Hospital Kanser Merkezi’nde, geleneksel açık göğüs ameliyatlarına minimal invaziv bir alternatif olan da Vinci robotik akciğer cerrahisini de kullanılmaktadır. Robotik akciğer ameliyatları deneyimli akciğer kanseri cerrahları tarafından gerçekleştirilmektedir. Tüm prosedür boyunca olup biten her şey tamamen cerrahın kontrolünde olmaktadır.

 

Robotik Akciğer Cerrahisi Sistemi

  • Cerrah akciğer kanserinin bulunduğu bölgeye minyatür cerrahi aletler ve yüksek çözünürlüklü bir 3-B kamera yerleştirmek için küçük kesiler yapılır.
  • Cerrah daha sonra cerrahi alanın büyütülmüş 3 boyutlu görüntüsünü görüntülemek için cerrahi konsolunu kullanır.
  • Ekranın altındaki kontrolleri kavrarken, cerrah elleri, bilekleri ve parmakları ile küçük ve hassas hareketler yapar. Robotik cerrahi sistemi, bu hareketleri gerçek zamanlı mikro hareketlere dönüştürür.

 

Robotik akciğer kanseri ameliyatları, daha kısa hastane kalışları ve daha az postoperatif ağrı ve rahatsızlık da dahil olmak üzere geleneksel göğüs cerrahisi ameliyatlarına göre çeşitli faydalar sunar.