Robotik Akciğer Cerrahisi

Robotik Akciğer Cerrahisi

Robotik akciğer kanseri cerrahisi, akciğer kanseri tedavisinde en umut verici gelişmelerden biridir. Liv Hospital Kanser Merkezi’nde, geleneksel açık göğüs ameliyatlarına minimal invaziv bir alternatif olan da Vinci robotik akciğer cerrahisini de kullanılmaktadır.
Kansere Bıçak Değmez Efsanesi Tedaviyi Aksatıyor

Kansere Bıçak Değmez Efsanesi Tedaviyi Aksatıyor

Kanser çoğumuz için ürkütücü bir hastalık. Ancak çaresiz değiliz, ayrıca her geçen gün tanı, tedavi ve cerrahi yöntemlerde gelişmeler oluyor. Ayrıca en temel noktanın motivasyon, yanlış bilgilere kulak asmamak ve yanılgıya kapılmamak olduğunu unutmamak gerekir. En önemli yanlış inanış ise, kansere bıçak değmez inanışıdır.
Aşırı Terleme Nedir?

Aşırı Terleme Nedir?

Aşırı terleme nedir? Fizyolojik ve hayati bir süreç olan terlemenin gereğinden fazla olmasına aşırı terleme yani hiperhidrozis denir. *Aşırı terleme nasıl oluşur? Mekanizması nedir? Temelde iki tip mekanizma ile oluşur. İlki duygusal aşırı terleme, diğeri ise termoregülatör cevap dedilen ısıya ve çevresel etkenlere bağlı aşırı terleme.
Videotorakoskopi (VATS)

Videotorakoskopi (VATS)

İlk kez 1900’lü yılların başında kullanılmış ve sonra terkedilmiştir. Cerrahi teknik ve anestezideki ilerlemeler ile son yıllarda yeniden gündeme gelmiştir. Son 10-15 yıldır yoğun olarak kullanılmaktadır. Temelde ameliyatın büyük kesiden açık olarak değil, küçük bir kesiden kapalı olarak yapılmasıdır.